• +385 21 470 110

PROJEKTI

Uređuju se izvanulična parkirališta na Rivi i Starom placu

Uređuju se izvanulična parkirališta na Rivi i Starom placu

Novosti, Aktualnosti

Gradska tvrtka Split parking ovog tjedna započinje s uređenjem izvanuličnih parkirališta na Rivi te na Starom placu (Zrinsko-Frankopanska). Ukupno vrijeme trajanja radova za oba parkirališta je 15 dana, po otprilike tjedan dana za svako parkiralište, a prvo na redu je ono na Rivi, s čijim se uređenjem počinje danas ako vremenski uvjeti to dopuste.

Za cijelo vrijeme trajanja radova, parkirališta će biti dostupna korisnicima, no u manjem obujmu jer će se određeni dijelovi ograditi dok se na njima budu izvodili radovi.

Na Rivi će se tako u sklopu uređenja ukloniti postojeće New Jersey betonske ograde i postaviti pomične aluminijske ograde s logom Grada Splita, a izradit će se, montirati i obojati i novi aluminijski stupići s logom grada. Također će se sanirati asfalt na mjestima gdje postoje oštećenja, udubljenja ili rupe te će se postaviti granitne kocke na mjestima gdje nedostaju. Aluminijska ograda i stupići s logom grada postavit će se i na Starom placu, a uklonit će se postojeće betonske bubamare te će se sanirati asfalt na mjestima oštećenja. Isto tako, nabavit će se i ugraditi travna rešetka oko stabala.

- Radovi koji se izvode na uređenju ova dva parkirališta nisu zahtjevni, ali ih je potrebno napraviti kako bi se parkiralište osvježilo i dodatno uredilo obzirom da je riječ o dva parkirališta koja imaju veliku dnevnu izmjenu vozila. Kontinuirano ulažemo u podizanje kvalitete naše usluge pa osim izgradnje i sanacije garaža, dodatno uređujemo i izvanulična parkirališta, rekao je Davor Matošić, direktor Split parkinga.

Za izvođača je putem postupka javne nabave izabrana tvrtka Point Split d.o.o., a vrijednost radova iznosi 58.199,00 eura bez PDV-a. Ukoliko vremenski uvjeti budu nepovoljni, radovi će započeti prvi idući dan kada to bude moguće.

 

 

Prethodni članci Čestitamo Dan Državnosti!
Sljedeći članak Garaža na Lokvama uskoro ulazi u završnu fazu izgradnje, a u Dobrilinoj se dovršava prva faza