• +385 21 470 110
Završava se prva faza izgradnje garaže na Lokvama, započelo betoniranje temelja
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Završava se prva faza izgradnje garaže na Lokvama, započelo betoniranje temelja

Radovi na prvoj fazi izgradnje nove garaže na Lokvama privode se kraju, a upravo su široki iskopi bili najzahtjevnija faza jer direktno ovise o vremenskim uvjetima i otvorenosti jedinog legalnog deponija u županiji koji za kišnih dana nije dostupan. Iskopi su sada u završnoj fazi, a s današnjim danom iskopano je nešto više od 11 tisuća kubika iskopa te je preostao još jedan manji dio terena za iskop uz sjeverni zid gradilišta.

Paralelno se na drugom dijelu parcele, gdje su iskopi gotovi, započelo s drugom fazom radova - betoniranjem temelja garaže, odnosno postavljanjem podložnog betona i ugradnjom armature. Uz to, izvode se strojarski radovi u vidu odvodnje. Dinamika radova na izgradnji garaže unutar je zadanih rokova.

- Vrijeme nas je zadnjih dana napokon poslužilo i izvođač radova ulaže maksimalni napor te radovi idu prema planu. Najzahtjevniji dio radova sada je iza nas, a u redovitoj smo komunikaciji s izvođačem radova, kao i s predstavnicima kotara Lokve kako bi sve strane bile zadovoljne. Građani isto tako imaju razumijevanja i na tome im stvarno hvala, kao i na poštivanju privremene prometne regulacije. Krenuli smo sada i s izgradnjom garaže u Dobrilinoj tako da je pred nama dinamična godina, rekao je Davor Matošić, direktor Split parkinga.

Podsjetimo, predviđeni rok za završetak radova je sedam mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Vrijednost investicije je s 3.278.614,46 eura s PDV-om. Garaža će biti na dvije etaže, a na prohodnom krovu nalazit će se školsko igralište. Po završetku radova, gradski kotar Lokve dobit će novih 220 parkirnih mjesta. Za sva pitanja i informacije vezano za samu izgradnju, stanari se i dalje mogu javiti na garaze@splitparking.hr ili na broj 021/644 711 (radnim danom od 8:30 do 14:30).

Prethodni članci Nakon Lokvi, započinje izgradnja i druge garaže u Splitu, one u Dobrilinoj ulici
Sljedeći članak Obavijest za korisnike izvanuličnog parkirališta Riva
Ispiši
1083