• +385 21 470 110
Započelo uređenje privremenog parkirališta na Blatinama koje će se koristiti tijekom sanacije garaže u Šimićevoj
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Započelo uređenje privremenog parkirališta na Blatinama koje će se koristiti tijekom sanacije garaže u Šimićevoj

U dogovoru s predstavnicima kotara kao lokacija privremenog parkirališta dogovoren je sportski centar koji se nalazi između garaže i toplane za što je ishodovana i suglasnost Grada Splita, a imat će oko 100 parkirnih mjesta.

Iz kotara Blatine poručili su kako je riječ o velikom zahvatu, no prijeko potrebnom obzirom da se od same izgradnje nije ulagalo u održavanje objekta. Kapacitet garaže je 500 parkirnih mjesta i bilo je neophodno pronaći alternativni parking, što se u suradnji sa Split parkingom i strukom i učinilo.

- Procijenili smo da je jedina lokacija koja može zadovoljiti potrebe za privremenim parkingom upravo odabrana lokacija sportskog centra. Same sportske aktivnosti će i za vrijeme radova biti moguće na terenima koji su već ranije obnovljeni tako da nitko neće ostati zakinut. Želim se zahvaliti Split parkingu na kvalitetnoj suradnji s Vijećem kotara, a pogotovo podsjećam na prihvaćanje naše inicijative da se smanji mjesečna naknada za parkiranje na zadnjoj nenatkrivenoj etaži sa 150 na 50 kuna mjesečno. Molim stanovnike za razumijevanje jer je ova sanacija u interesu svih nas, zaključio je Davor Matijević, predsjednik Vijeća kotara Blatine-Škrape.

Uvođenje odabranog izvođača u posao sanacije garaže planiran je sredinom kolovoza, kada bi i privremeni parking trebao biti gotov. Od postojeća tri terena sportskog centra, dva će biti u funkciji privremenog parkirališta, dok će jedno ostati u funkciji igrališta. Iz Split parkinga naglašavaju kako će po završetku radova sve biti vraćeno u prvobitno stanje, a igrališta će se obnoviti i presvući novih slojem asfalta kako bi ga korisnicima vratili u boljem stanju nego je sada.

- Garaža u Šimićevoj je u jako lošem stanju i sanacija je potrebna da bi se zaštitili korisnici i njihova vozila te produžio životni vijek garaže. Kako se sanacija ne može odrađivati dok su vozila u garaži, u dogovoru s kotarom pronašli smo najbolje rješenje za privremeni parking. Ovim putem želim stanovnike zamoliti za strpljenje za vrijeme radova, za koje ćemo se potruditi da budu u predviđenim rokovima, kazao je Marko Bartulić, direktor Split parkinga.

U idućim danima odlučivat će se i o mogućnosti uvođenja posebne regulacije prometa na lokaciji radova kako bi se osigurala dodatna parkirna mjesta, a ako do takve odluke dođe, javnost će o njoj biti pravovremeno obaviještena.

Prethodni članci Postavljaju se novi LED displeji koji pokazuju broj slobodnih parkirnih mjesta
Sljedeći članak Čestitka za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
Ispiši
395

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x