• +385 21 470 110
U ponedjeljak počinje sanacija garaže Pujanke1
splitparking
/ Kategorije: Novosti

U ponedjeljak počinje sanacija garaže Pujanke1

Predviđeni rok za dovršetak radova je pet mjeseci, a korisnici se mole da na vrijeme uklone svoja vozila kako bi radovi mogli započeti prema predviđenom planu.

Od idućeg ponedjeljka, 15. veljače, započinju radovi na sanaciji garaže Pujanke 1 (kraj crkve).

Split parking je investitor, a za izvođača radova na javnom natječaju izabrana je tvrtka Map Trade  iz Slovenije. Predviđeni rok za završetak radova je pet mjeseci, a vrijednost investicije je 3.5 milijuna kuna bez PDV-a. Po završetku radova, oko 130 korisnika garaže, kao i svi ostali stanari koji koriste parking na krovu, dobit će renoviranu i garažu sigurnu za korištenje.

 Sanacija je neophodna te se ona primarno izvodi kako bi se omogućilo sigurno korištenje i produljio životni vijek garaže koja je izgrađena 1983. godine.

- Većina radova na sanaciji koji se izvode nisu vidljivi običnom promatraču jer se odnose na zahvate na samoj konstrukciji, ali planiramo izdvojiti dodatna sredstva kako bi u sklopu sanacije odradili i radove koji se odnose na vizualno uređenje garaže nakon saniranja, kako bi i estetski ona izgledala sređeno. Radovi na sanaciji započinju nešto kasnije od planiranog, ali na to nismo mogli utjecati jer su na snazi bile epidemiološke mjere koje su podrazumijevale i obaveznu izolaciju radnika prilikom ulaska u zemlju. Sada krećemo i vjerujem kako će sve biti u zadanim rokovima, a što ćemo kontrolirati na redovitim koordinacijskim sastancima rekla je Ivana Čaljkušić, voditeljica projekta sanacije od strane Split parkinga.

Za vrijeme trajanja radova na sanaciji, svi korisnici garaže Pujanke 1 koji se moraju iseliti, moći će bez naknade koristiti garažu Domovinskog rata, dok će se za ostale osigurati privremena parkirna mjesta koja će biti dostupna od subote, 13. veljače. Osigurat će se 27 parkirnih mjesta na parkingu uz Pauk službu i 15 u Ulici Ive Tijardovića. Za privremenu prometnu regulaciju ishođena je prometna suglasnost Grada Splita.  S obzirom da je dio parkirnih mjesta u blizini škole, mole se vozači da poštuju prometna pravila i propise.

Iz gradskog kotara Pujanke pozdravljaju početak radova i sigurni su da će svi korisnici garaže i stanovnici kotara na kraju biti zadovoljni odrađenim.

- Svjesni smo stanja u kojom se garaža nalazi, ipak govorimo o 37 godina svakodnevnog korištenja. Ovo je hvalevrijedan projekt i obnova je potrebna, kako za ovu tako i za druge garaže. Molim stanare za razumijevanje, poštivanje uputa te korištenje privremenih parkinga dok traju radovi. Moguće je da nas radovi privremeno dekomodiraju, ali naš kotar će od ovog imati koristi, rekao je Petar Gudić, predsjednik GK Pujanke. 

Molimo stanare GK Pujanke za strpljenje i svjesni smo da će pronalazak parkirališnog mjesta duže trajati, ali sigurnost korisnika i njihove imovine nema alternativu. Za sva pitanja i informacije vezano za sanaciju stanari se mogu javiti na sanacija.garaza@splitparking.hr ili na broj 021/644 711 (radnim danom od 8:30 do 14:30).  

Prethodni članci Obavijest korisnicima izvanuličnih parkirališta Vukovarska i R. Boškovića 2
Sljedeći članak Obaviještamo korisnike operatera Hrvatskog telekoma
Ispiši
94

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x