• +385 21 470 110
Tvrtka Lavčević nije dostavila izjavu o produženju roka valjanosti ponude za izgradnju garaže u Dobrilinoj, te je sukladno Zakonu o javnoj nabavi odabran ponuditelj M-P Beton
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Tvrtka Lavčević nije dostavila izjavu o produženju roka valjanosti ponude za izgradnju garaže u Dobrilinoj, te je sukladno Zakonu o javnoj nabavi odabran ponuditelj M-P Beton

 

Na javnu nabavu za izgradnju garaže u Dobrilinoj ulici, procijenjene vrijednosti 18.710.000,00 kuna bez PDV-a, zaprimljene su ponude tvrtke Lavčević d.d. na iznos od 22.214.916,01 kuna bez PDV-a te tvrtke M-P-Beton d.o.o. na iznos od 24.975.108,69 kuna bez PDV-a.

Zbog kretanja na tržištu građevinskog sektora koja su se dogodila od trenutka izrade tehničke dokumentacije i procjene troškova, prije svega poskupljenja materijala uzrokovanih koronakrizom i nedostatka radne snage, obje zaprimljene ponude iznad su procijenjene vrijednosti nabave. Prije donošenja odluke o odabiru prikupljene su dvije neovisne projektantske procjene koje su potvrdile kako nije realno da bi se u novom postupku nabave postigla niža cijena, naprotiv.

Naručitelj je 21.2.2022. donio Odluku o odabiru ponuditelja Lavčević d.d. koji je dostavio ekonomski najpovoljniju ponudu. S obzirom da je nakon roka mirovanja istekao rok valjanosti odabrane ponude, od tvrtke Lavčević d.d. zatraženo je produženje roka valjanosti ponude do minimalno 15.5.2022. sukladno čl. 307. st. 5. ZJN. Lavčević d.d. nije dostavio produženje roka valjanosti, pa je sukladno ZJN izvršeno novo rangiranje ponuda bez uzimanja u obzir ponude prvotno odabranog ponuditelja. Sada prvorangirani ponuditelj M-P Beton d.o.o. produžio je rok valjanosti svoje ponude te je sukladno Zakonu o javnoj nabavi donesena Odluka o odabiru tvrtke M-P Beton d.o.o. za iznos od 24.975.108,69 kuna bez PDV-a.

Prethodni članci Plaćanje parkinga putem mobilne aplikacije KeksPay
Sljedeći članak Sretan i blagoslovljen Uskrs !
Ispiši
172