• +385 21 470 110
Split parking dobitnik je priznanja "Poslodavca godine za osobe s invaliditetom 2021. godine"
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Split parking dobitnik je priznanja "Poslodavca godine za osobe s invaliditetom 2021. godine"

 

Ukupno šest poslodavaca osvojilo je ovog tjedna priznanje “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom 2021’, a među njima se u kategoriji poslodavca iz javnog sektora našla i splitska tvrtka Split parking. Njih su za najbolje poslodavce za 2021. izabrali Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska udruga poslodavaca, Institut za razvoj tržišta rada, Portal Moj Posao i Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH. 

Direktor tvrtke Split parking Davor Matošić istaknuo je kako je ovo smjer u kojem žele nastaviti i dalje, a valja napomenuti i kako je tvrtka još 2018. godine zajedno s ‘Inicijativom za pristupačni Split’, koja prati i podržava rad tvrtke, provela i kampanju naziva ‘Želiš li se mijenjati za mjesto?’ s ciljem smanjenja nepropisnog parkiranja na parkirnim mjestima za osobe s invaliditetom koja se proširila diljem Hrvatske.

- Tek sam preuzeo dužnost, no ponosan sam što preuzimam odgovornost za tvrtku koja na poseban način brine o osobama s invaliditetom, unutar tvrtke, ali i u cijelom gradu. Povijest ove tvrtke, koja je u svojim početcima bila registrirana kao tvrtka za zapošljavanje ratnih vojnih invalida, ova nagrada, kao i nagrade koje je tvrtka primala u prošlosti, nas obvezuju da nastavimo istim smjerom. Moram čestitati svim zaposlenicima tvrtke te svom prethodniku Marku Bartuliću na osvojenoj nagradi. Ljestvica je visoko podignuta, a učinit ćemo sve da ovu nagradu zaslužimo i u budućnosti, rekao je Matošić, direktor Split parkinga.

Ministar rada Marin Piletić istaknuo je da je ovdje riječ o poslodavcima koji prednjače u zapošljavanju osoba s invaliditetom i pružaju jednake prilike za zapošljavanje, obrazovanje, napredovanje i sigurnost svih zaposlenika. Također, ti poslodavci upravljaju poslovanjem na društveno odgovoran način.

- Poslodavci su to koji su s riječi prešli na djela i svojim pozitivnim primjerom pokazali da se izvrsni rezultati mogu postići uključivanjem najranjivijih skupina našeg društva u svakodnevno poslovno okruženje, rekao je ministar Piletić.

Ovim putem čestitamo svim ostalim dobitnicima, a oni su prema kategorijama: u kategoriji mikro poslodavac priznanje je dobila tvrtka Asemo d.o.o. iz Vrbovca, a u kategoriji mali poslodavac Data Link d.o.o. iz Bjelovara. U kategoriji srednji poslodavac priznanje je dobila Očna optika Oculus, obrt za optičke usluge i trgovinu iz Osijeka. U kategoriji veliki poslodavac priznanje je dobio 3. maj brodogradilište d.d. iz Rijeke te u kategoriji primjer dobre prakse priznanje je dobila tvrtka Bomark pak, d.o.o. iz Ludbrega.

Prethodni članci Obilježava se Europski tjedan mobilnosti
Sljedeći članak Natječaj za prijem u radni odnos - Nadzorni inženjer građevinskih radova
Ispiši
1290