• +385 21 470 110
Sanacija garaže Pujanke 1 ide prema planu: idući tjedan počinje druga faza radova
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Sanacija garaže Pujanke 1 ide prema planu: idući tjedan počinje druga faza radova

Nakon što je sanacija garaže Pujanke 1 započela sredinom veljače ove godine, od idućeg tjedna počinju radovi na drugoj fazi sanacije. Sve se odvija prema predviđenom dinamičkom planu, a sada će za nastavak radova zbog sigurnosti vozila i korisnika biti potrebno u potpunosti isprazniti garažu. U drugoj fazi sanirat će se druga polovica garaže, na isti način kako se to izvodilo u prvom dijelu, dok se na prvoj polovici radovi nastavljaju.

Od početka radova, na krovu je uklonjen gornji sloj nadsloja betona, a nakon čega su obrađena mjesta gdje su neravnine i iznimno hrapava podloga te su postavljene brtvene trake i hidroizolacija. U ponedjeljak ujutro, 10. svibnja izvodit će se betoniranje na tom dijelu krovne ploče, a obzirom da treba ugraditi veliku količinu betona, radovi će trajati 24 sata.

Odmah po ugradnji betona , površinu je potrebno zagladiti bez odgađanja pa stanare molimo za razumijevanje i poštivanje privremene prometne regulacije i obavijesti postavljenih na vozilima i okolnim zgradama. Također, svi oni koji vozilo parkiraju u slijepom dijelu Ulice Pujanke 24a do 30 mole se da u ponedjeljak od 12 do 20 sati vozilo parkiraju na drugo mjesto jer će ulica biti zatvorena.

- Radovi napreduju prema planu, ulazimo u novu fazu i kako bi s njom započeli na vrijeme, ovim putem još jednom molimo korisnike da najkasnije do 10. svibnja pomaknu svoje vozilo iz garaže, a one čije je vozilo na krovu garaže, dijelu koji se još uvijek koristi, da to naprave do 12. svibnja. Sam projekt sanacije složen je proces, ali ona je neophodna i molimo korisnike, da kao i do sada, imaju razumijevanja i strpljenja dok traju radovi. Ovim će se produžiti životni vijek garaže izgrađene 1983.i omogućiti sigurno korištenje, rekla je Ivana Čaljkušić, voditeljica projekta sanacije .

U samoj garaži, nakon pranja površina vodom pod velikim pritiskom, uklonjen je oštećeni beton, armatura je premazana antikorozivnom zaštitom te je izvršena rekonstrukcija reparaturnim mortom. Na spoju nosača s uzdužnom gredom izvedeno je brtvljenje kako bi se spriječio prodor vode. Betonski elementi zaštićeni su hidroizolacijskim premazom.

Split parking d.o.o je investiror, a za izvođača radova na javnom natječaju izabrana je tvrtka Map Trade  iz Slovenije. Predviđeni rok za završetak radova je pet mjeseci, a vrijednost investicije je 3.5 milijuna kuna bez PDV-a. Po završetku radova, oko 130 korisnika garaže, kao i svi ostali stanari koji koriste parking na krovu, dobit će garažu sigurnu za korištenje i renoviranu nakon 37 godina.

Dok traju radovi na sanaciji, svi korisnici garaže Pujanke 1 koji su se već ili se tek moraju iseliti, mogu bez naknade koristiti garažu Domovinskog rata, dok su za ostale osigurana privremena parkirna mjesta na parkingu uz Pauk službu i u Ulici Ive Tijardovića, kraj OŠ Pujanke. S obzirom da je dio parkirnih mjesta u blizini škole, mole se vozači da poštuju prometna pravila i propise.

 

Druga je ovo sanacija garaže koju Split parking provodi, nakon što su u veljači ove godine dovršeni radovi u garaži Šimićeva na Blatinama. Iz Split parkinga poručuju kako su svjesni da će radovi povremeno produžiti vrijeme pronalaska parkirnih mjesta, ali sigurnost korisnika i njihove imovine nema alternativu. Za sva pitanja i informacije vezano za sanaciju stanari se mogu javiti na sanacija.garaza@splitparking.hr ili na broj 021/644 711 (radnim danom od 8:30 do 14:30).  

 

 

Prethodni članci Čestitamo vam blagdan svetog Duje i Dan grada Splita
Sljedeći članak Biciklistički terminal "Općina" privremeno uklonjen
Ispiši
104

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x