• +385 21 470 110
Sanacija garaža Zagorski put i Smiljanićeva ulaze u novu fazu
splitparking
/ Kategorije: Novosti, Aktualnosti

Sanacija garaža Zagorski put i Smiljanićeva ulaze u novu fazu

Radovi na sanaciji garaže Zagorski put ovog tjedna ulaze u završnu fazu, a to znači da se, nakon radova i iscrtavanja parkirnih mjesta, završena etaža A pušta u korištenje, kao i polovina krova koja je završena sa sanacijom. Od idućeg tjedna, dovršavat će se radovi na krovnoj etaži te oni na etaži B, koja je za te potrebe ispražnjena od vozila.  

Na etaži A Zagorskog puta odrađeno je visokotlačno pranje površine betona nosača, zidova, greda i stupova, te je zasutavljen prodor vode na mjestima gdje je to bilo potrebno uz sanaciju betona na određenim mjestima. Isto tako, pod je premazan potrebnim zaštitnim slojevima te su iscrtana parkirna mjesta. Na krovu su odrađeni svi mehanički radovi te je polovina krova već puštena u rad, dok još preostaje obojati epoksi primerom i završnim premazom drugu polovinu krovne etaže. Završeni su i radovi na fasadi, izvršeno je visokotlačno pranje površina betona i hidrodinamičko uklanjanje betona s ugradnjom finog reparaturnog morta na montažnim elementima, injektirane su pukotine i reške na New Yerseyu.

U drugoj garaži koja je u sanaciji, u Smiljanićevoj, nakon bojanja parkirnih mjesta ovaj tjedan u rad su puštene poluetaže 5, 6, i 7, a prelazi se na sanaciju i dovršetak poluetaža 1, 2, 3 i 4 koje se, dok traju radovi, neće moći koristiti.

U prvoj fazi radova u Smiljanićevoj saniran je krov garaže, a to uključuje uklanjanje starih te postavljanje novih slojeva betona te izvedba hidroizolacije na krovu, ugradnja novih slivnika i linijske rešetke kao i ostalih metalnih elemenata te izvedba nove gromobranske instalacije. Sanirane su i poluetaže 5, 6 i 7 te su se na njima sanirale betonske površine, uklonila oštećenja armatura koja je zamijenjena novom te se podloga zaštitila potrebnim premazima prije iscrtavanja parkirnih mjesta.

U obje garaže je nakon početka sanacije uočena potreba dodatnih radova kako bi se sanacija odradila maksimalno dobro, no svi dodatni radovi ne bi trebali značajnije utjecati na rokove.

Prethodni članci Obustavlja se natječaj te se neće zasnovati radni odnos po natječaju za radno mjesto Rukovoditelj sektora pravnih i kadrovskih poslova
Sljedeći članak Obavijest korisnicima izvanuličnog parkirališta Gripe
Ispiši
836