splitparking
/ Kategorije: Novosti

Projektni natječaj za izradu idejnih arhitektonsko urbanističkih rješenja garaža na devet lokacija u Splitu

28. siječnja. 2019. objavljen je javni, otvoreni, opći, anketni, u jednom stupnju, prvog stupnja složenosti, anonimni natječaj za izradu idejnih arhitektonsko-urbanističkih rješenja garaža na devet lokacija u Splitu.

Cilj natječaja je pronalaženje najboljih arhitektonsko-urbanističkih rješenja između više različitih prijedloga garaža na 9 lokacija u Splitu. Natječaj se raspisuje kao anketni radi utvrđivanja prostornih i oblikovnih osobitosti zgrada garaža te istraživanja mogućnosti uređenja područja koje je predmetom natječajnog zadatka. Program obuhvaća izgradnju novih ili nadogradnju postojećih garaža/javnih parkirališta na 9 različitih lokacija. Provođenje natječaja konačni je početak rješavanja problema parkiranja u gradu te uspostava visokokvalitetnog sustava rješavanja prometa u mirovanju kojima će upravljati komunalno poduzeće SPLIT PARKING d.o.o. Naime, problem parkiranja u Splitu je jedan od gorućih komunalnih problema nastao dugogodišnjim zapostavljanjem prometa u mirovanju.

Tvrtka Split parking d.o.o. kao investitor i budući upravitelj novih garaža želi da nove garaže budu jedinstvene, kreativno oblikovane, prepoznatljive, ekološki prihvatljive, inovativne te, naravno, da budu u skladu s važećim Generalnim urbanističkim planom Splita (GUP).

U nastojanju da parking učini što dostupnijim građanima Splita, turistima, tvrtkama, Split parking d.o.o. ponudit će svoju tehnologiju, znanje i kapacitete te će biti glavni pokretač rješavanja problema parkiranja u gradu Splitu.

Natječaj se provodi sukladno Zakonu o javnoj nabavi (NN 120/16), odredbama Pravilnika o natječajima s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza HKA (NN 85/2014), a temeljem parametara utvrđenih Generalnim urbanističkim planom Splita („Službeni glasnik Grada Splita“, br. 01/06, 15/07, 03/08, 03/12, 32/13 , 52/13, 41/14, 55/14 - pročišćeni tekst).

Na niže navedenom linku možete preuzeti  dokumentaciju natječaja:

http://www.splitparking.hr/download/DOKUMENTACIJA_NATJECAJNE_PODLOGE-20190126T105214Z-001.zip

Natjecaj garaze _odgovori na pitanja i prilozi.zip

 Oglas o raspisu natječaja za izradu idejnih arhitektonsko - urbanističkih rješenja garaža

Uvjeti natječaja za izradu idejnih arhitektonsko - urbanističkih rješenja garaža na 9 lokacija u Splitu

 Program natječaja za izradu idejnih arhitektonsko - urbanističkih rješenja garaža na 9 lokacija u Splitu

Prethodni članci Snimljen je video koji prikazuje nepropisno parkiranje na mjestima za osobe s invaliditetom
Sljedeći članak Aplikacijom je sada moguće plaćati i na parkiralištima s rampom, a plaćanje je moguće i bez prethodne registracije
Ispiši
726

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x