• +385 21 470 110
Postavljaju se novi LED displeji koji pokazuju broj slobodnih parkirnih mjesta
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Postavljaju se novi LED displeji koji pokazuju broj slobodnih parkirnih mjesta

 Postavljamo nove LED displeje putem kojih se vozačima pokazuje broj slobodnih mjesta na pojedinim izvanuličnim parkiralištima te udaljenost do njih. Radovi su pri kraju, a novi displeji će uskoro biti u funkciji. Riječ je o pilot projektu, a ukupno se postavlja 12 tzv. usmjerivača prometa na pet lokacija u Gradu Splitu i to na Poljičkoj cesti, Zvonimirovoj, Domovinskog rata (kod hotela Atrium i kod križanja DR i Gundulićeve) te na križanju Gundulićeve i Zrinsko-Frankopanske ulice. Ukupna cijena investicije, uključujući i građevinske radove je 264 tisuće kuna bez PDV-a.

Njihovim postavljenjem žele se dati dodatne informacije vozačima o broju slobodnih mjesta na određenom parkiralištu i osigurati bolje vođenje prometa. Displeji su integrirani s aplikacijom Splitparking te iz nje povlače podatke u stvarnom vremenu, a njihovim postavljanjem želi se dodatno smanjiti gužve.

  • Iako naši građani već imaju mogućnost praćenja broja slobodnih mjesta putem naše aplikacije i to itekako koriste, LED displeji će im to dodatno olakšati, a to se posebno odnosi na posjetitelje i turiste koji dolaze u naš grad jer ih se ujedno usmjerava do samih parkirališta. Ovo je nastavak našeg poslovanja u kojem se želimo maksimalno okrenuti pametnim tehnologijama koje će poboljšati protočnost i smanjiti gužve u prometu,poručili su iz Split parkinga.

Na ovaj način vozačima se osigurava bolja informacija, štedi se vrijeme i bespotrebno kruženje u potrazi za mjestom, a time se u konačnici ostvaruje i bolja popunjenost parkirališta. Trenutno LED displeji usmjeravaju i daju informacije za izvanulična parkirališta, a u budućnosti je cilj nastaviti s ovim projektom i isto napraviti i s uličnim parkiralištima.

 

Prethodni članci Prva godišnjica sustava javnih bicikli u Splitu
Sljedeći članak Započelo uređenje privremenog parkirališta na Blatinama koje će se koristiti tijekom sanacije garaže u Šimićevoj
Ispiši
282

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x