• +385 21 470 110
Od sada u Splitu na javnim biciklama odrasli mogu sigurno voziti i djecu
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Od sada u Splitu na javnim biciklama odrasli mogu sigurno voziti i djecu

Deset dječjih sjedalica postavljeno je i od sada dostupno u sklopu sustava javnih bicikli u Splitu. Prve su to dječje sjedalice postavljene na javnim biciklama u Hrvatskoj, a s ciljem da se omogući roditeljima da uživaju u sigurnoj vožnji sa svojim mališanima. Korištenje sjedalica dodatno se ne naplaćuje.

Dječje sjedalice imaju sva odobrenja i dizajnirana su za prijevoz djece od 9 do 72 mjeseca, a težine od 9 do najviše 22 kg. Na svakoj dječjoj sjedalici bit će postavljen brzi vodič za početak korištenja, a upute će biti dostupne i na web stranici Split parkinga. Sustav je vrlo jednostavan i intuitivan, a unutar aplikacije kod najma bicikle moguće je odabrati onu s dječjom sjedalicom.

Sve korisnike koji će koristiti dječje sjedalice moli se da obrate pozornost i prate upute za korištenje:

1.- Prije vožnje potrebno je provjeriti da su sigurnosni pojasevi ispravno pričvršćeni.

2. - Korištenje kacige za djecu je obavezno.

3. - Nemojte se udaljavati od bicikla dok je dijete u sjedalici.

4. - Budite oprezni prilikom sjedanja na bicikl i silaženja s istog.                

5. - Vožnju prilagodite uvjetima u prometu i terenu.

 

- Najvažnije je pažljivo zategnuti sigurnosne pojaseve u dječjoj sjedalici i ne ostavljati dijete bez nadzora u nijednom trenutku te osigurati djeci osigurati kacige prilikom vožnje u sjedalicama. Sigurnost nam je na prvom mjestu, istaknuo je Ante Gustin, direktor Nexbikea.

Mi iz Split parkinga poručujemo kako smo iznimno zadovoljni jer smo započeli ovaj projekt s Nextbikeom i u kratkom roku osigurali početni broj dječjih sjedalica i udovoljili upitima od strane korisnika. Ako se pokaže potreba, s novim biciklama koje su planirane nabavljat će se i dodatan broj sjedalica.

- Ovakve dječje sjedalice već se koriste u brojnim europskim gradovima i drago mi je da upravo u Splitu roditelji imaju mogućnost prvi u Hrvatskoj uživati u sigurnoj vožnji sa svojom djecom i na javnim biciklama. Sigurnost naših najmlađih svima nam treba biti na prvom mjestu zato pozivam sve odrasle i roditelje na odgovorno ponašanje i pridržavanje uputa za korištenje kako bi mogli bezbrižno uživati u vožnji, kazao je Marko Bartulić, direktor Split parkinga.

Korištenje bicikli opremljenih s dječjim sjedalicama jednako je kao i za klasične bicikle. Stoga, prilikom planiranja vožnje bez djeteta, korisnici se mole da odaberu klasičan bicikl kako bi roditeljima s djecom na raspolaganju bile bicikle s dječjim sjedalicama.  

Prethodni članci Parkiralište u ulici Bana Jelačića je rezervirano za potrebe održavanja Splitskog festivala 2020.
Sljedeći članak Prva godišnjica sustava javnih bicikli u Splitu
Ispiši
578

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x