• +385 21 470 110
Ni zimski mjeseci nisu smanjili interes građana za sustavom javnih bicikala
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Ni zimski mjeseci nisu smanjili interes građana za sustavom javnih bicikala

Ni zimski mjeseci nisu smanjili interes građana za sustavom javnih bicikala u Splitu. Pokazuju to i najnoviji podaci za veljaču u kojoj je ostvareno 4004 najma što je dosadašnji rekord, nakon što je siječanj završen s 3097 najmova. Oboren je i rekord u dnevnom broju najmova pa on tako sada iznosi 205, a zabilježen je 17. veljače 2020. Činjenica da su rekordi oboreni tijekom zimskih mjeseci najbolje govori o potrebi za ovakvom opcijom prijevoza u Splitu.

U Splitu su trenutno dostupna 32 električna te 50 klasičnih bicikala raspoređenih na 12 lokacija po gradu. Završen je i Prometni elaborat za Sustav javnih bicikala na području grada Splita kojim se predviđaju ukupno 53 lokacije na području cijelog grada, barem jedan terminal u svakom kotaru te da sve važnije institucije i lokacije u gradu budu pokrivene. Krajem siječnja pokrenuta je i javna nabava procijenjene vrijednosti šest milijuna kuna bez PDV-a, a kojom se kroz period od godine dana predviđa nabava i postavljanje 35 terminala, 120 električnih te 50 klasičnih bicikala, financirano od strane Split parkinga.

  • Ovaj oblik prijevoza jeftiniji je, brži te ekološki prihvatljiviji. Želimo zato omogućiti svim građanima jednostavno korištenje ovog alternativnog načina prijevoza jer je Split zbog svoje klime idealan grad za vožnju bicikala tijekom većeg dijela godine što vidimo i iz dosad postignutih rezultata. Još jedna izuzetno važna stvar je sigurnost u prometu, stoga ovim putem molim vozače motornih vozila i bicikliste na odgovorno ponašanje i dodatan oprez pri vožnji, poručio je direktor Marko Bartulić.

Uspješnost sustava u Splitu potvrdio je i Ante Gustin, direktor tvrtke Nextbike koji je operater sustava, rekavši da Split spada u najuspješnije gradove u regiji s dosad postignutim rezultatima, a podaci za jesen rekordni su Hrvatskoj.  

Prethodni članci Poziv za dostavu prijedloga imenovanja povjerljive osobe za unutarnje prijavljivanje
Sljedeći članak Poziv na razgovor (intervju) kandidatima za prijem na radno mjesto Samostalni tehnolog prometa u mirovanju
Ispiši
315

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x