• +385 21 470 110
Korisnici sustava javnih bicikala u Splitu ostvarili milijun najmova: biciklirali čak 101 krug oko Zemlje
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Korisnici sustava javnih bicikala u Splitu ostvarili milijun najmova: biciklirali čak 101 krug oko Zemlje

Sustav javnih bicikala Splitu u rad je pušten u srpnju 2019. a Splićani i brojni gosti to su jedva dočekali te su im bicikle od tada postale omiljeno prijevozno sredstvo. To pokazuju i brojke pa su korisnici tako s današnjim danom ostvarili velikih milijun najmova. Po broju najmova, ali i broju korisnika, njih preko 72.000, splitski sustav smjestio se u sam vrh u Europi. Preračunamo li kilometre pređene na biciklama u Splitu, ukupno ćemo dobiti čak 101.81 krug oko Zemlje, a bicikle su u najmu ukupno bile 272.012 sati!

Broj najmova iz godine u godinu se povećava, baš kao i broj postaja te bicikli pa tako sada u Splitu svaki kvart ima barem jednu postaju (ukupno 67), a sustav se uz pomoć EU fondova proširio i na gradove i općine urbane aglomeracije Split pa je tako moguća vožnja između njih. U 2023. godini oboreni su svi rekordi, a samo prošle godine ostvareno je 345.234 najma. Postaje sa najvećim brojem najmova u 2023. su Riva, Pazar, Zvončac, Sukoišanka te Spinut Teslina.

 

U 2024. godini Split parking, koji upravlja sustavom, planira nabavku dodatnih bicikli obzirom na daljnji rast potražnje, kao i dodatnu optimizaciju i organizaciju sustava kako bi korisnici bili što zadovoljniji. Još jednom pozivamo sve korisnike da bicikliraju odgovorno i oprezno te čuvaju bicikle i postaje.

 

 

Prethodni članci 01.02.2024. započinje naplata na parkiralištu Trg Franje Tuđmana - Riva
Sljedeći članak Obustavlja se natječaj te se neće zasnovati radni odnos po natječaju za radno mjesto Rukovoditelj sektora pravnih i kadrovskih poslova
Ispiši
187