• +385 21 470 110
Još pet postaja unutar sustava javnih bicikala u Splitu je pušteno u rad
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Još pet postaja unutar sustava javnih bicikala u Splitu je pušteno u rad

Od ovog vikenda korisnicima sustava javnih bicikala u Splitu na raspolaganju je još pet novih postaja. Zajedno s onih 12 od prije postojećih i novim već postavljenima do sada, to ukupno sada čini 33 postaje koje su građanima na raspolaganju. Pet najnovijih lokacija uključuje općinu, West gate, Kman – sjever, Kman – jug i Mažuranićevo šetalište – FINA.

Postavljanje preostalih novih postaja s pripadajućim biciklama nastavlja se prema planu i zadovoljavajućom dinamikom, uz moguće povremene pauze zbog vremenskih nepogoda kada nije moguće vršiti postavljanje.

Ovim putem još jednom pozivamo korisnike da prilikom ostavljanja bicikli na postajama obrate pozornost jesu li one u funkciji te da bicikle ostavljaju isključivo na postaje koje su prikazane u Nexbike aplikaciji. Kako je u  gradu u tijeku postavljanje novih postaja, za svaku od njih nakon postavljanja potrebno je izvršiti testiranje prije puštanja u rad, stoga nisu odmah aktivne iako su fizički vidljive na lokaciji. Popis svih aktivnih lokacija vidljiv je u aplikaciji.

Podsjetimo, u tijeku je značajno širenje sustava javnih bicikala, i to novim kontingentom od ukupno 194 bicikle i 39 postaja koje se postavljaju na lokacijama po cijelom gradu. Od toga 170 bicikli (120 električnih i 50 klasičnih) i 35 postaja financira i postavlja gradska tvrtka Split parking, a još 24 bicikle (16 električnih i 8 klasičnih) i četiri postaje osigurao je Grad Split kroz EU projekt SUTRA. S već postojećim postajama i biciklama taj broj će na kraju u Splitu iznositi ukupno 280 bicikli i 51 postaja.

Prethodni članci Obavijest stanarima unutar područja konzevatorske zone zaštite "A" grada Splita
Sljedeći članak Korisnicima je na raspolaganju još osam novih postaja u sklopu sustava javnih bicikli
Ispiši
184

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x