• +385 21 470 110
Izgradnja garaže na Lokvama: radovi unutar predviđenih rokova unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima i velikoj količini oborina koje ih otežavaju
splitparking
/ Kategorije: Novosti, Aktualnosti

Izgradnja garaže na Lokvama: radovi unutar predviđenih rokova unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima i velikoj količini oborina koje ih otežavaju

Nakon što je 5. prosinca prošle godine započela izgradnja nove garaže na Lokvama te su u prvim danima odrađeni radovi na pripremi gradilišta, trenutno je u tijeku prva faza radova koja ujedno predstavlja i njihov najzahtjevniji dio. Riječ je o širokim iskopima čije je predviđeno vrijeme trajanja oko 40 radnih dana. Iako radovi trenutno idu nešto sporije zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, oni su unutar predviđenih rokova.

Naime, ova faza radova direktno ovisi o vremenskim uvjetima, odnosno za njihovo izvođenje i propisno odlaganje iskopanog materijala, potrebno je suho vrijeme i otvoreni deponij. Prema podacima DHMZ-a, cijeli prosinac i prva polovica siječnja do danas spadaju u izrazito kišni period. Tako je gotovo polovica dana od kada je trebao započeti iskop, bilo kišno te radovi nisu bili mogući, a uz to je jedini legalni deponij u Splitsko-dalmatinskoj županiji bio zatvoren od Božića do Tri kralja zbog blagdana, neovisno o vremenu.

- Voljeli bismo da radovi i u prvoj fazi idu brže i da je više suhih dana, no ni mi niti izvođač na to ne možemo utjecati. Unatoč tome što nam kiša otežava, i dalje smo unutar zadanih rokova i nadamo se da smo pri kraju s dugotrajnim kišnim razdobljima. Dobro je i važno za naglasiti da sama faza izgradnje kao i završni radovi, kada započnu nakon iskopa, ne ovise o vremenskim uvjetima. Dinamiku radova kontroliramo na redovitim koordinacijskim sastancima te redovito komuniciramo sa svim dionicima, rekao je Davor Matošić, direktor tvrtke Split parkinga koja je investitor projekta.

Izvođač radova je tvrtka M-P-Beton d.o.o. iz Solina, a predviđeni rok za završetak radova je sedam mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Vrijednost investicije je 24.702.720 kuna s PDV-om. Garaža će biti na dvije etaže, a na prohodnom krovu nalazit će se školsko igralište. Po završetku radova, gradski kotar Lokve dobit će novih 220 parkirnih mjesta. Garaža će biti pristupačna osobama smanjene pokretljivosti, a korisnici novog školskog igrališta na krovu pristupat će mu s pločnika (S-Z i S-I) te od škole sa školskog balkona čime će sportska dvorana i vanjsko igralište biti spojeni.

Osim nove garaže na Lokvama, sredinom veljače očekuje se i početak izgradnje nove garaže u Dobrilinoj. Trenutno su u tijeku završni dogovori sa svim uključenim dionicima, a kako bi stanovnicima tog kotara maksimalno olakšali period izgradnje. Osim izgradnje dvije nove garaže, u planu za 2023. je pokretanje postupka javne nabave za odabir izvođača i početak radova na sanaciji dvije garaže (Zagorski put i Smiljanićeva).

Iz Split parkinga i GK Lokve ovim putem zahvaljuju svim stanovnicima na dosadašnjem razumijevanju i pridržavanju svih propisanih mjera sigurnosti i privremene regulacije, a zbog maksimalne sigurnosti svih, ponajviše djece te pozivaju te ih pozivaju da tako i nastave. Za sva pitanja i informacije vezano za samu izgradnju, stanari se mogu javiti na garaze@splitparking.hr ili na broj 021/644 711 (radnim danom od 8:30 do 14:30).  

Prethodni članci Cjenik usluga parkiranja u gradu Splitu od 01.01.2023.
Sljedeći članak Dio uličnog parkirališta u Stobreču privremeno nije u funkciji
Ispiši
3258