• +385 21 470 110
12. SPLITSKA BICIKLIJADA
splitparking
/ Kategorije: Novosti, Aktualnosti

12. SPLITSKA BICIKLIJADA

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti od 16. do 22. rujna, koji potiče gradove na uvođenje održivih oblika prijevoza, udruga Sunce organizira već 12. godinu zaredom Splitsku biciklijadu. Ovogodišnja Biciklijada održat će se 17. rujna 2023. godine, pružajući priliku za razmišljanje o prometnim izazovima te promicanje održive mobilnosti u Splitu.

Program Splitske biciklijade tradicionalno se sastoji od dvije faze, svaka s već poznatim značajkama. Prva faza uključuje biciklističku vožnju svih građana, koji dijele naše ciljeve, gradskim ulicama od Crkve sv. Frane do Đardina. Druga faza uključuje prigodni zabavni program u Đardinu, odnosno tombolu, biciklističku alku i glazbeni nastup.

Svi koji žele sudjelovati u biciklijadi, a nemaju biciklu, mogu je unajmiti putem sustava javnih gradskih bicikli.

To mogu napraviti tako da preuzmu Nextbike aplikaciju, registriraju se i aktiviraju račun uplatom od 10 EUR, a potom prijave svoje sudjelovanje na info-pultu udruge Sunca. Trošak najmova za sudjelovanje na biciklijadi u vremenu od 15 do 21 sati bit će vraćen korisnicima. Svi oni koji koji aplikaciju već imaju, moraju se prilikom najma bicikle prijaviti za sudjelovanje na pultu. 

Više informacija na https://sunce-st.org/

Prethodni članci Idući tjedan počinje sanacija garaže Smiljanićeva
Sljedeći članak Javni natječaj za prijem u radni odnos - ČISTAČICA m/ž
Ispiši
1598