• +385 21 470 110
Uskoro otvorenje nove garaže na Lokvama: od danas je moguće predati zahtjev za pretplatu
splitparking
/ Kategorije: Novosti, Aktualnosti

Uskoro otvorenje nove garaže na Lokvama: od danas je moguće predati zahtjev za pretplatu

Izgradnja nove garaže na Lokvama pred samim je završetkom te se čeka termin tehničkog pregleda, koji se očekuje u narednim danima, a potom i otvorenje garaže za korisnike. Naplata u ovoj, ali i novoj garaži u Dobrilinoj koja je također u izgradnji, provodit će se sukladno zaključku Grada Splita o načinu organizacije parkiranja na javnim parkiralištima na lokacijama Lokve i Dobrilina ulica u Splitu.

Model naplate u dvije nove javne garaže bit će prema principu naplate kao na izvanuličnim parkiralištima, a koji se pokazao kao optimalan princip naplate na primjeru tri garaže gdje je već uveden (Tijardovićeva, Krležina, Ostravska) jer osigurava maksimalnu iskorištenost i optimalnu popunjenost garaže tijekom cijelog dana te omogućava rotaciju vozila. To u praksi znači da će stanari imati pravo na povlaštenu parkirnu kartu, no ona ne znači rezervirano parkirno mjesto, već u skladu s popunjenošću garaže nalazi se mjesto za parkiranje ravnopravno s ostalim korisnicima. Broj pretplata nije ograničen.

Od danas svi zainteresirani mogu dostaviti zahtjeve za pretplatu u javnoj garaži na Lokvama, dok će informacije o početku prijava za Dobrilinu biti pravovremeno objavljene. Moguće će biti i parkiranje uz satnu kartu u slučaju slobodnih mjesta. Naplata će se odvijati sukladno cjeniku ZONE III. za izvanulična parkirališta u Gradu Splitu. Svi stanari u radijusu 300 metara od javne garaže u kojoj se naplaćuje parking imaju pravo na stanarsku pretplatu po povlaštenoj cijeni koja iznosi 11,95 eura mjesečno. Za sve ostale koji nisu stanari, a žele pretplatu isključivo za jednu od lokacija, cijena mjesečne pretplate iznosi 15,93 eura. Za pravne osobe ili vlasnike obrta mjesečna pretplata iznosi 21,24 eura.

Zahtjev za izdavanje povlaštene parkirališne karte može se podnijeti putem online obrasca na  web stranici: https://www.splitparking.hr/parkiralista. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, molimo vas pošaljite upit na e-mail garaze@splitparking.hr ili nazovite na telefon 021/644-711 radnim danom od 8:30 do 14:30 sati.

Na Lokvama će biti dostupno ukupno 222 parkirališna mjesta, odnosno 188 natkrivenih mjesta za automobile te 22 za motore, 10 mjesta za osobe s invaliditetom te 2 mjesta s punionicama za vozila na električni pogon. U Dobrilinoj će korisnicima, po završetku radova, na raspolaganju biti ukupno 419 mjesta – 207 natkrivenih za automobile i 38 za motore, 152 nenatkrivena na krovnoj etaži i na površini između stambenih zgrada i garaže, 20 mjesta za OSI te 2 s punionicama.

 

 

Prethodni članci Uskoro kreće sanacija garaža Zagorski put i Smiljanićeva
Sljedeći članak Idući tjedan počinje sanacija garaže Smiljanićeva
Ispiši
2782