Potpisan ugovor za realizaciju Smart Split parking projekta
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Potpisan ugovor za realizaciju Smart Split parking projekta

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu u svečanom amfiteatru je potpisan ugovor vrijedan 2,88 milijuna kuna za implementaciju 1300 senzora i izradu aplikacije koja će doprinijeti smanjenju prometnih gužvi te olakšati vozačima pronalazak mjesta za parking. Uguvor su potpisali  Marko Bartulić, direktor tvrtke Split parking koja je i pokretač ovog projekta, Gordana Kovačević, predsjednica tvrtke Ericsson Nikola Tesla i Mateo Perak, direktor tvrtke Profico zadužene za izradu aplikacije. Svečanom potpisivanju su prisustvovali Andro Krstulović Opara, gradonačelnik grada Splita te mnogi cijenjeni uzvanici. Moderator svečanog potpisivanja ugovora je bio Saša Cvetojević, poduzetnik i investitor te direktor tvrtke Insako.

Govornici su prisutnima ukratko govorili o prednostima uvođenja inovativne senzorske tehnologije u sustav parkiranja i aktiviranja Smart Splitparking aplikacije, kojom će gradska tvrtka 'Split parking' dovesti grad Split u poziciju jednog od predvodnika u korištenju tehnologije za rješavanje problema parkinga.

Grad Split ovim projektom aktivno kreće u primjenu 'Smart city' rješenja koja će Splitu omogućiti da postane grad budućnosti koji će svojim građanima nuditi efikasna i jednostavna rješenja za ugodniji život.

Prethodni članci Od danas na 15 lokacija, ulični parking se može platiti i bankovnom karticom
Sljedeći članak Rješenje za nepropisno parkirana vozila i autobuse
Ispiši
799

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x