Po studiji INRIX a vozači troše milijarde u potrazi za parking mjestom
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Po studiji INRIX a vozači troše milijarde u potrazi za parking mjestom

Po nedavno objavljenoj studiji INRIX a vozači u Velikoj Britaniji, Americi i Njemačkoj potroše milijarde eura u potrazi za parkirnim mjestom.

Nova istraživačka studija, provedena na 18000 vozača u trideset gradova je pokazala da ako se trošku goriva dok se traži parking mjesto pridoda izgubljeno vrijeme valorizirano kroz novac, u Americi vozač godišnje potroši 345 USD, što znači da to Amerikance ukupno košta 72,7 milijarde USD. U Velikoj Britaniji za isto vozač godišnje troši 733 GBP a u Njemačkoj u potrazi za parking mjestom vozač godišnje potroši nevjerovatnih 896 eura.

INRIX ova studija je pokazala da, za sada manje od deset posto vozača koristi Smart parking aplikacije koje uz pomoć parkirnih senzora ukopanih u površinu parkirnog mjesta pridonose smanjenju gužvi, nižoj razini ispušnih plinova, te smanjenju nervoze među vozačima. To je još jedna potvrda da je Split parking d.o.o. uvođenjem  Smart Splitparking aplikacije napravila dobru odluku. Veseli nas što će Split biti prvi grad na europskom kontinentu čiji će centar grada biti gotovo u cijelosti pokriven parkirnim senzorima što ga dovodi u poziciju predvodnika u korištenju tehnologije za rješavanje problemima parkinga.    

Prethodni članci Odobrenje za parkiranje vozila Sportskih igara mladih oko Trga Republike "Prokurative" u Splitu
Sljedeći članak Tehnički problemi na displeju prikaza slobodnih mjesta na parkingu na Rivi
Ispiši
934

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x