Pilot-projekt ugradnje senzora

Dvadeset i pet parkirališnih mjesta u Ulici Domovinskog rata u subotu je označeno senzorima u sklopu pilot-projekta tvrtke 'Split parking'. Namjerava se do kraja godine pokriti sva ulična parking mjesta na području grada te putem mobilne aplikacije u svakom trenutku vozačima pružati informaciju gdje je moguće parkirati te omogućiti plaćanje bez provizije za građane.

OBAVIJEST ZA KORISNIKE

ZATVARANJE POSLOVNICE U GUNDULIĆEVOJ ULICI

Sukladno optimiziranju procesa unutar Split parkinga d.o.o. od početka 2017.g. godine ukida se  gotovinska blagajna za sve pretplatnike vanuličnih parkinga. Pretplatnici će od siječnja 2017. godine dobivati račun za uslugu korištenja parkirališta putem naših djelatnika ili putem pošte, i to do 10-tog u mjesecu za tekući mjesec. Iste su dužni podmiriti najkasnije do kraja tekućeg mjeseca.

Split dobiva mobilnu aplikaciju za parkiranje kakvu imaju tek rijetki gradovi u Europi

Zahvaljujući gradskom komunalnom poduzeću "Split parking" taj će grad uskoro prvi u Hrvatskoj i jedan od rijetkih u Europi imati mobilnu aplikaciju na kojoj će vozači u svakom trenutku imati informaciju gdje se nalazi slobodno mjesto za parkiranje, a osim plaćanja parkiranja kreditnim karticama, putem aplikacije koja podržava slanje fotografija će moći pozivati i 'pauk' ukoliko im je netko, primjerice, zagradio automobil.

12